Tento dezert nás v redakci zaujal na první pohled. Nejen tím, že se dá připravit během celého roku k jakékoli příležitosti, ale hlavně tím, že se nejedná o tučnou kalorickou bombu ve smyslu hutných máslových krémů či tuny mouky. Naopak je odlehčený a plný zdravých věcí, navíc lehce dostupných. A tím dalším důvodem je to, že prostě naservírovaný krásně vypadá. Troubu navíc tentokrát vůbec nebudete muset zapnout.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 2 střední jablka
- 3 lžíce citronové šťávy
- 4-5 lžic cukru
- 4 lžíce ovesných vloček
- skořice
- 400 g plnotučného tvarohu
- tuk
- alobal
Jablka omyjeme a přepůlíme. Oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Přidáme citronovou šťávu, asi 3 minuty dusíme a dáme vychladit.
Mezitím necháme na pánvi zkaramelizovat 1-2 lžíce cukru. Přisypeme vločky a za stálého míchání je opražíme dozlatova. Potom vločkový krokant rozetřeme na vymaštěný alobal a necháme zchladnout.
Tvaroh smícháme se zbylým cukrem a skořicí, přidáme zhruba 2/3 dušených jablíček, lehce promícháme a směsí naplníme dezertní poháry.
Vločkový krokant najemno usekáme a posypeme jím střed tvarohovo-jablečné směsi. Přidámě také zbylou 1/3 jablečné směsi.
Necháme vychladit a podáváme. Dozdobit těsně před podáváním můžeme také šlehačkou a plátkem čerstvého jablka.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.