Bílé králičí maso obsahuje v porovnání s ostatními domácími zvířaty nejméně cholesterolu, proto celkově je tento druh masa řazen mezi dietní. Je nejen velmi chutné, ale má i vysokou nutriční hodnotu. Nabízí vyvážený poměr důležitých aminokyselin. Z vitamínů převažují vitaminy řady B. Kosterní svalovina je bohatá na draslík, fosfor, síru, hořčík a zinek. Králík je zdrojem purinů, proto by v jeho spotřebě měli být opatrní lidé s vyšší hladinou kyseliny močové a lidé s diagnostikovanou dnou. A my si z něj dnes připravíme roládu.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- hřbet a zadní nohy ze 2 králíků
- 500 g bůčku
- 1 cibule
- 1 housku
- strouhanku
- 2 vejce
- 150 g šunky
- sterilované okurky
- vařená mrkev
- žampiony
- sůl
- pepř
Hřbety, zadní nohy z králíků, bůček, 1 cibuli a housku umeleme, osolíme, opepříme a dobře propracujeme. Necháme půl hodiny odležet.
Ze 2 ušlehaných vajec upečeme asi 4 omelety. Na nudličky nakrájíme 150 g šunky, sterilované okurky, mrkev a žampiony.
Na vál položíme větší igelit, posypeme jej strouhankou a rozprostřeme na něj masovou směs. Potom směs poklademe omeletami a dalšími součástmi náplně a nakonec stočíme jako štrůdl. Pekáč pokryjeme vymaštěným alobalem, do kterého roládu pěkně zabalíme. Pečeme v troubě asi 90 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.