Vzpomínáte s láskou a nostalgií na chvíle, kdy maminka nebo babička zašla do spíže a donesla ke svačině domácí jablečnou přesnídávku? Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale neuvěřitelně voňavý recept a potěšte své blízké dobrotou plnou vitaminů.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme (na 6 skleniček):
- 2,5 kg jablek
- ½ sáčku vanilkového pudinku
- podle chuti: cukr, skořice
Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na malé kostičky. Nasypte je do hrnce a podlijte asi 2 cm vody. Přiklopte a na mírném stupni duste, dokud jablka nezměknou.
Hotová jablka rozmixujte mixérem a podle vlastní chuti můžete přidat cukr a špetku skořice.
Do rozmixované směsi vmíchejte pudink, postavte zpět na sporák a vařte do zhoustnutí.
Přesnídávkou plňte vyvařené sklenice, uzavřete je a nechte chladnout dnem vzhůru.
Rada na závěr: Pokud připravujete přesnídávku pro malé děti, nemusíte přidávat pudink, skořici ani cukr. Stačí svařit a rozmixovat očištěná jablka, která jsou už sama o sobě pro děti chutná.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.