Také vám šunkofleky připomínají dětství? Obědy ve škole, prázdniny u babičky… Pojďte si je zase uvařit! Často se do nich přidává uzené maso, ale jak už název pokrmu napovídá, můžete je zapéct i s dobrou šunkou. S použitím kvalitní šunky a vajíček budou šunkofleky určitě stejně dobré, nebo ještě lepší, než ve vašich vzpomínkách.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 800 g těstovin na šunkofleky
- 400 g kvalitní šunky vcelku
- 10 vajíček
- 2 lžíce másla + na vymazání pekáče
- sůl
- pepř
Do hrnce nalijte dostatek vody, vložte šunku a přiveďte postupně k varu. Nechte šunku 5 minut vařit a poté ji vyjměte a vodu dostatečně osolte. V téže vodě uvařte těstoviny tak, aby zůstaly na skus.
Lehce vychladlou šunku nakrájejte na kostičky. Do hotových těstovin vmíchejte 2 lžíce másla a pak přidejte šunku.
V míse vyšlehejte vejce se solí podle vlastní chuti a přidejte čerstvě umletý pepř. Do těstovin vmíchejte vajíčka a vše navrstvěte do máslem vymazaného pekáče.
Pečte na 180 °C po dobu 20 – 30 minut (dozlatova).
Šunkofleky podávejte s kyselou okurkou nebo červenou řepou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.