Podzim je spojen s postupným ochlazováním, výkyvy teplot jsou vyšší než v létě, a toto má za následek, že se ve větší míře projeví i různá nachlazení. Nejuniverzálnějším přírodním lékem se zdá být česnek, který dokáže jako přírodní účinné antibiotikum snadno zatočit s kdejakou chorobou. Česnek bychom měli v období zvýšeného výskytu infekce konzumovat co nejčastěji. Ať už jako speciální česnekovou pochoutku, nebo přidáním do polévek, omáček či salátů. Jeho nepříjemný odér můžeme zmírnit tím, že se po jeho konzumaci napijeme mléka.
(fotografie: Pixabay)
Super zdravá česnečka
- 200 g brambor
- 2 lžíce sádla
- 12 stroužků česneku
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- 2 cibule
- svazek petrželky
- toustový chléb
- máslo
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké proužky a cibule na drobné kousky. V kastrole rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm brambory se zeleninou a zalijeme vodou. Vaříme doměkka.
Mezitím nakrájíme na kostičky toustový chléb a osmahneme ho na másle.
Česnek oloupeme a prolisujeme do hotové polévky. Dobře promícháme, přidáme nasekanou petrželku a osmažené tousty.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.