Pokud máte rádi kuřecí maso, jistě znáte spoustu variací na jeho přípravu. Jeho nespornou výhodou je zejména to, že je rychle připravené. I v dnešním receptu bude kuře hrát hlavní roli. Připravíme si tentokrátepo římsku.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 1 kuře
- 2 lžíce sádla
- 40 g slaniny
- 40 g šunky
- 2 stroužky česneku
- 0,1 l bílého vína
- 250 g rajčat
- drůbeží vývar
- majoránka
- sůl
- mletý pepř
Vykuchané, očištěné a omyté kuře rozdělíme na menší kousky, které osolíme a opepříme. Tímto krokem máme nejtěžší část receptu za sebou.
Na rozhřátém sádle opečeme nakrájenou slaninu, přidáme šunku, lehce orestujeme, vložíme kousky kuřete a opečeme je ze všech stran dozlatova. Přidáme drobně nakrájený česnek, majoránku, bílé víno a dusíme tak dlouho, dokud se víno neodpaří.
Pak přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a dusíme na mírném ohni doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem.
Jako příloha je vhodná rýže či hranolky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.