Rolády patří neodmyslitelně do pokladnice české kuchyně. Asi většina z nás zná a má ráda například španělského ptáčka. My si dnes vyzkoušíme podobný recept s trošku jinými ingrediencemi. V receptu jsou uvedeny žampióny, jelikož ale stále probíhá hojná houbařská sezóna, můžeme použít jakékoliv houby (pochopitelně jedlé). Přejeme dobrou chuť!
(fotografie: Pixabay)
- pláty hovězího masa dle počtu osob
- 1 cibule
- sůl
- mouka
- 2 lžíce oleje
- snítky petržele
Náplň:
- 1 cibule
- 1 plátek slaniny
- 6-8 žampionů
- 2 lžíce hořčice
- 1 červená paprika
- 1 okurka
- 1 párek
- 3 vejce
Pláty masa naklepeme, potřeme olejem, proložíme na kolečka nakrájenou cibulí a snítkami petržele. Svineme a necháme v chladnu odležet.
Mezitím připravíme náplň. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme na plátky nakrájené žampiony, podusíme, přilijeme rozšlehaná vejce, osolíme a usmažíme.
Připravené pláty potřeme hořčicí, na maso narovnáme žampionovou směs, posypeme na kostičky nakrájenou paprikou a okurkou a doprostřed náplně položíme párek. Maso svineme, převážeme pevně nití, zavinutou roládu osolíme, opepříme, poprášíme moukou, prudce opečeme v pekáči na rozpáleném tuku a za občasného podlévání vodou nebo vývarem upečeme. Nitě odstraníme a rolády nakrájíme na plátky. Podáváme s rýží či bramborem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.