Měli jste k obědu pečené či jinak upravené kuře a zůstali vám ještě zbytky masa? Jelikož je doba zlá a spotřebovat se musí ideálně vše, přinášíme vám recept, jak se zbylým kuřecím masem naložit. Budete tak mít prima večeři, a dobrý pocit z toho, že nic nepřišlo nazmar.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 50 g mouky
- 30 g másla
- 0,25 l mléka
- 20 g strouhaného čedaru
- 4 vejce
- 300 g pečeného nebo vařeného masa z kuřete (bez kůže)
- sůl
- strouhaný muškátový oříšek
- máslo na vymaštění
- strouhanka
Z másla, mouky a mléka připravíme bešamel.
Do zchladlého poté přidáme strouhaný čedar, sůl, žloutky, umleté maso z kuřete a špetku strouhaného muškátového oříšku a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
Směs dáme do máslem vymaštěné a strouhankou vysypané ohnivzdorné misky a upečeme do růžova. Nákyp podáváme teplý, ale je chuťově výborný je rovněž i studený.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.