Omeleta jako taková se řadí mezi rychlé, snadno dostupné a velmi oblíbené jídlo, a to zejména díky své variabilitě, kdy můžete využít prakticky cokoliv, co doma najdete. Pokrm, jehož základem jsou rozšlehaná vejce, do kterých lze přidat různé přísady, se hodí nejen ke snídani, ale využít lze také na oběd či večeři. Připravená směs se jen rovnoměrně rozlevá na rozpálenou pánev a v průběhu smažení už se nemíchá. Smaží se až do doby, kdy je ztuhlá a dostane zlatou barvu. Po osmažení je možné omeletu jen tak lehce přehnout a podávat, ale rovněž jí lze také plnit různými náplněmi (zeleninové, masové, houbové ...), čímž jí ještě více pozvedneme.
(fotografie: Pixabay)
A my si dneska spolu připravíme česnekovou omeletu s petrželkou.
Potřebujeme :
- 4 lžíce mléka
- 4 vejce
- 2 lžíce sekané petrželky
- 2 rozdrcené stroužky česneku
- špetka drceného chilli (můžete vynechat)
- 2 plátky bílého toustového chleba
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce čerstvě strouhaného parmezánu
- sůl
- pepř
- ledový či jiný salát na ozdobu
Smíchejte mléko, vejce, nasekanou petrželku, česnek a chilli. Přidejte na kousky natrhaný toustový chléb, sůl, pepř a nechejte 5 minut odležet. Na pánvi (nejlépe o průměru 20cm) zahřejte olej a vlijte polovinu směsi. Opečte 3 minuty, nebo dokud povrch omelety nezezlátne. Pak omeletu opatrně otočte a posypte parmezánem. Opečte dalších pár minut, dokud omeleta nezezlátne a sýr se rozpustí. Podávejte s ledovým či s jiným salátem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.