Jak jsme na tom letos s houbama? Rostou, nerostou? Musím říct, že jsem se právě vrátila z Vysokých Tater a tam teda opravdu bída. Podělte se také vy s sámi v komentářích o své postřehy. Nicméně v některých oblastech se jistě houbové žně konají, takže receptů na dobrou houbovou polévku není nikdy dost! Do téhle fantastické polévky se hodí jakékoli jedlé houby – hřibovité, ale i lišky, bedly či masáky. Samozřejmě jen ty, co dobře znáte! Tak pojďme na to!
(fotografie pixabay)
Potřebujeme:
- 300 g čerstvých hub
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička mleté sladké papriky
- špetka papriky pálivé
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 l hovězího vývaru
- majoránka
- pepř
- petrželka
- sůl
Cibuli drobně nakrájíme a osmahneme ji na polovině dávky másla. Přidáme očištěné, sloupnutí, na hrubší kousky pokrájené houby, podusíme je a zalijeme vývarem.
Zatímco polévku vaříme, připravíme ze zbývajícího másla a mouky jíšku. Přidáme ji k polévce, kterou okořeníme česnekem utřeným se solí, paprikou, pepřem a majoránkou. Vaříme asi 20 minut. Porce na talířích zdobíme sekanou petrželkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.