Představte si, že vám zbyla sklenice piva. Ano, uznáváme, že při těchto tropických teplotách je ta představa možná úsměvná, ale přesto, stát se to může. A my to pivo dnes využijeme při vaření! Rychlý a šťavnatý recept, tak přesně toto jsou roštěnky na pivě. S troškou nadsázky by se dalo říct, že je takové to typicky chlapské jídlo, ale nenechme se mýlit, chutnat bude nám všem. Tak pojďme na to ...
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 4 roštěnky
- 2 lžíce sádla
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 1/2 hrnku piva
- 1 lžička hladké mouky
Roštěnky osušíme, po obou stranách naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a dáme na sádlo opéci. Opečené vyjmeme, abychom na sádle osmažili oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Roštěnky vložíme zpět, podlijeme pivem a dusíme do měkka. Maso vyjmeme za šťávy, šťávu vydusíme do tuku a zaprášíme malým množstvím mouky. Dobře rozmícháme, zalijeme vodou nebo vývarem a ještě povaříme. Roštěnky vložíme do šťávy prohřát.
Přílohu v tomto případě volíme dle momentální chuti, můžeme použít jak rýži, tak např. různě upravené brambory a zeleninu. Zapomenout pochopitelně nesmíme na pivo.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.