Barevný, šťavnatý a velmi jednoduchý, takto lehce by se dal charakterizovat dnešní recept. Kombinace kuřecího masa, pomerančů, rajčat a muškátu zní pro někoho možná podivně, věřte ale, že výsledná chuť je opravdu vynikající. Během chvilky tak připravíte rodině skvělou večeři a pokud máte doma staré pečivo, ještě mu tímto pokrmem dáte druhou šanci. A to se vyplatí!
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 3 tvrdé housky
- 3 vejce
- 1/8 l mléka
- 200 g cibule
- 2 lžíce másla
- 600 g kuřecích prsíček
- 50 g rozinek
- 1 pomeranč
- 3 rajčata
- sůl
- pepř
- špetka muškátu
Každou housku rozkrojte na 3 plátky. Vejce, mléko, muškát a špetku soli rozkvedlejte, nalejte na housky, nechte vsáknout.
Oloupanou cibuli rozpulte a nakrájejte na proužky. Máslo nechte zezlátnout, kuřecí prsíčka na něm z každé strany 2 minuty opékejte, pak vyjměte. Do výpeku dejte cibuli a za stálého míchání ji rychlte opečte dozlatova.
Cibuli dejte na dno nákypové formy. Kuřecí prsíčka nakrájejte na 2 cm velké kousky a rozložte na cibuli. Přidejte rozinky a pomerančovou šťávu, osolte a opepřete. Povrch nákypu pokryjte plátky housek, tenkými plátky pomeranče a plátky rajčat. Zakrytou formu dejte doprostřed horké trouby (175 stupňů Celsia). Posledních 15 minut pečte nákyp nepřikrytý.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.