Někým milovaná, jiným nenáviděná omáčka. Připravte si koprovku podle našeho receptu a budou ji milovat i děti.
(fotografie: Pixabay)
K její výrobě budete potřebovat:
- svazek čerstvého kopru nebo 3 lžíce sterilovaného kopru v octovém nálevu
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1/2 l poctivého hovězího vývaru
- 1 kelímek kysané smetany (kdo moc nemusí kyselé, použije sladkou tučnou smetanu)
- 1 až 2 vejce
- ocet, sůl, cukr, případně špetka glutasolu.
Na lehce rozehřáté máslo vsypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem a za stálého míchání začneme vařit. Přidáme sterilovaný nebo jemně nasekaný čerstvý kopr a vaříme asi 30 minut. Sejmeme z ohně, do omáčky vyklepneme vejce, rozmícháme, přidáme smetanu, dochutíme cukrem, octem, solí a glutasolem. Omáčku už dále nevaříme.
Podávejte s bramborem a vajíčkem natvrdo nebo ztraceným vejcem. Druhá varianta je houskový knedlík a plátek vařeného hovězího masa.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.