V kuchyni dávno zkušení tento recept budou jistě znát, jelikož se jedná doslova o klasické retro lehce vylepšené přidáním vejce. Pak jsou ale také mezi námi tací, co se v kuchyni teprve rozkoukávají a jednoduchých receptů pro ně není nikdy dost. A nebo patříte mezi rodiče, kteří si marně lámou hlavu, co pokaždé dát dítěti do školy ke svačině. Tak jako tak, tato klasika v podobě rybičkové pomazánky nikdy nezklame nikoho.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 1 konzerva sardinek v oleji
- 2 vajíčka natvrdo vařená
- 100 g okurek
- 2 lžíce pomazánkového másla nebo tvarohu
- sůl, čerstvě mletý pepř
- citrónová šťáva na dochucení
- špetka ostré hořčice
- 1/3 paprikového lusku – oranžového
Vidličkou rozmačkáme rybičky, smícháme je s pomazánkovým máslem nebo měkkým tvarohem, okurku nastrouháme nahrubo, papriku nakrájíme na jemné kostičky a vše spolu pečlivě promícháme.
Mažeme na tmavé pečivo, můžeme dozdobit ředkvičkou, petrželkou a nahrubo nastrouhanou sterilovanou okurkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.