Mnoho lidí si stále myslí, že připravit si paštiku doma je věc vcelku složitá. Opak je ale pravdou! Připravit si jemnou a chuťově lahodnou paštiku je opravdu snadné. A my si dnes ukážeme, jak na to.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 1 upečené kuře
- 500 g drůbežích jater
- 2 malé cibule
- 2 lžíce másla
- tymián
- mletý pepř
- sůl
- 0,4 dl koňaku
- 200 g smetany ke šlehání
- bobkový list
- mandle
Z kuřete sejmeme kůži, vykostíme je a pokrájíme.
Na jemně nakrájené cibuli orestujeme játra, osolíme a okořeníme tymiánem a pepřem, podlejeme koňakem a po chvíli sejmeme z ohně.
Nakrájené kuřecí maso pak semeleme spolu s játry a cibulí. Přidáme vypečenou šťávu z jater a smetanu, promícháme a podle chuti dosolíme a dopepříme.
Vložíme do formy vypláchnuté studenou vodou a dáme do chladna. Hotové zdobíme sekanými mandlemi.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.