Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Svěží, rychlé a nenáročné, to jsou citrónové kuřecí kousky

Svěží, rychlé a nenáročné, to jsou citrónové kuřecí kousky

1.5.2022 - AndreaP.

Kuřecí maso je velmi oblíbené zejména pro jeho rychlou úpravu, kdy během chvilky můžeme mít na stole oběd či teplou večeři. Dá se upravit na jakýkoliv způsob - vařit, grilovat, péct i smažit, servírovat jej můžeme jak teplé, tak studené. Jedná se o celosvětově nejrozšířenější druh masa. A my si dnes ukážeme další recept, kdy v hlavní roli krom kuřecího masa budou citróny. Jedná se o recept velmi rychlý, a co se přípravy týče, nejtěžší na celém procesu je vydržet danou hodinku "odležení masa". Tento recept zvládne i začátečník.

 

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme :

  • kuřecí prsíčka
  • sůl
  • citróny

Těstíčko:

  • vejce
  • sůl
  • polohrubá mouka
  • popř. mléko

 

Prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme, vložíme do misky. Vymačkáme citróny a zalijeme prsíčka tak, aby byly všechny potopené. Necháme v lednici hodinu odležet, občas promícháme, aby se šťáva dostala do masa rovnoměrně.

Pak si uděláme těstíčko z rošlehaného osoleného vejce a mouky (hustotu případně doladíme kapkou mléka), naložené maso v něm obalíme a smažíme v rozpáleném oleji.

Podáváme s bramborovou kaší a okurkem, případně opékanými či vařenými brambory.

Stejným způsobem můžeme připravit také kuřecí křidélka.

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz