Máte doma nevyužitou velkou plechovku cizrny a nevíte co s ní? My vám poradíme! Připravte si skvělou zeleninou polévku, která nejen že zahřeje, ale také dodá energii a potřebné vitamíny. Příprava je velmi rychlá.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 500 g mrkve
- 100 g kořene petržele
- 1 plechovka cizrny (o objemu 425 ml a podílu zeleniny 265 g)
- velká hrst petrželové natě
- listy čerstvého nebo sušeného řapíkatého celeru (lze vynechat)
- případně bílé miso na dochucení
Mrkev a petržel očistěte, nakrájejte na kolečka a dejte vařit do 1,5 l osolené vody. Vařte, dokud zelenina nezměkne.
Pak slijte cizrnu a přidejte ji k polévce společně s listy celeru a ještě 5 minut povařte.
Do nádoby odeberte asi polovinu polévky včetně zeleniny a rozmixujte ji. Umixovanou část přilijte zpět k tekuté části, přidejte nasekanou petrželku a případně 1 lžičku bílého misa promíchaného ve 2 dcl horké polévky. Tím polévce dodáte mírně nasládlou příjemnou chuť.
Podávejte horké. Pokud chceme tuto polévku ještě trošku povýšit, můžeme přidat opečený toust a plátek slaniny či šunky.
Miso se vyrábí ze sójových bobů, rýže, vody a mořské soli a používá se k dochucení omáček a polévek. Miso podporuje látkovou výměnu, je bohaté na minerály, pomáhá při špatném trávení, vyživuje pokožku a krev, a tím podporuje tvorbu buněk a kožní tkáně, pomáhá při srdečních chorobách atd.
(zdroj: redakce)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.