Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Velikonoce jsou za dveřmi. Upečte si tradičního beránka s vůní citrónu

Velikonoce jsou za dveřmi. Upečte si tradičního beránka s vůní citrónu

24.3.2022 - AndreaP.

Svátky jara se nezadržitelně blíží a pomalu se již začínají objevovat první zkoušky receptů na různé beránky, aby pak přímo na Velikonoce byl doma ten nejlepší. Také my dnes přinášíme jeden z prvních letošních beránkových receptů, tentokráte na citrónového beránka, který věříme, že mezi TOP recepty právem patří.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme :

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 250 g másla
  • 5 vajec
  • 1 prášek do pečiva
  • kůra ze 4 citrónů
  • šťáva z 1 citrónu
  • 2 ks koření hřebíček na očka

 


Žloutky, cukr a máslo společně utřeme, poté přidáme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kůru i šťávu z citrónů. Nakonec vmícháme opatrně řádně ušlehaný sníh z vajíček.

Těsto dáme do vymazané a vysypané formy a pečeme asi 45 minut při 160 stupních (řídíme se zkušenostmi s vlastní troubou, každá přece jen peče trošku jinak).


A kdo má rád hodně sladké moučníky, tak může nakonec upečeného beránka potřít polevou ze zbylé šťávy z citrónů a 1 hrnku moučkového cukru.

Nezapomeneme udělat z hřebíčků očka, kolem krku mašličku a Velikonoce můžou začít.

(zdroj: redakce)

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz