Nevíte, co uvařit k obědu či večeři? Ideální je polévka, která v průběhu pracovního týdne lehce nahradí i hlavní chod, jelikož je vydatná, zahřeje a její příprava nezabere mnoho času. A my si dnes připravíme polévku špenátovou. Proč zrovna tuto? Špenát je velmi zdravá zelenina, v tomto receptu navíc můžete použít jak čerstvý, tak s ohledem na roční období pak i špenát mražený. Barva polévky v nás krásně navodí blížící se jaro. A česnek a parmezán dodá polévce správný chuťový šmrnc!
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 500 g čerstvého nebo mraženého špenátu
- 500 ml plnotučného mléka
- 4 lžíce jemných ovesných vloček
- 3 lžíce řepkového oleje
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- smetana
- parmezán
- sůl
- pepř
Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme česnek a ovesné vločky a restujeme dozlatova.
Poté přidáme špenát, opět restujeme, zalijeme mlékem a 5 minut povaříme. Rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme solí a zjemníme smetanou.
Podáváme s opečenými kostičkami bílého chleba a strouhaným parmezánem. Dle chuti opepříme.
(zdroj: redakce)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.