Máme leden, nejchladnější měsíc v roce. Na mnoha místech republiky (vyjma hor) je nedostatek sněhu, kdy v kombinaci se silným severním větrem, který za okny duje, pak pocitově tyto nízké teploty snášíme ještě hůře. A tak je potřeba se zahřát. A znáte něco lepšího, než doma ve vyhřátém bytě si dát ještě něco super dobrého k jídlu? Ideálně pak nějakou výživnou polévku. Zaručuji vám, že teplo vám pak bude.
(fotografie: Pixabay)
Zimní tuřínová polévka s fazolkama
- 400 g brambor
- 300 g tuřínu
- 150 g mražených zelených fazolek
- 1 lžička olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 400 ml mléka
- 100 ml smetany ke šlehání
- 850 ml zeleninového vývaru
- sůl
V hrnci zahřejte olej a na něm zlehka osmahněte rozmačkaný česnek. Přidejte oloupaný a na kostičky nakrájený tuřín, oloupané a na kostky nakrájené brambory, přilijte mléko a vývar. Přiveďte k varu a vařte asi 15 minut.
Asi polovinu polévky potom rozmixujte a vložte zpět do hrnce, přidejte fazolky, osolte a 8 až 10 minut ještě povařte.
Podávejte horké!
(zdroj: redakce, napsala Andrea Pastirčáková)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.