Kdo by neznal tento recept? Je to léty prověřená rychlovka, nenáročná na čas i suroviny. A velmi oblíbený je u dětí. Bramborový guláš, lidově nazýván jako buřtguláš, se vyrábí z uzeniny a brambor. My si dnes ale vyzkoušíme krapet jinou variantu, a sice uzeninu nahradíme zeleninou.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 250 g cibule
- 1 kg brambor
- 2 pórky
- 1 zelený paprskový lusk
- 500 g rajčat
- 1 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sladké papriky
- 1/2 I zeleninového vývaru
- špetka drceného kmínu
- 1 lžička majoránky
- 1/2 svazku petrželky
- sůl
- 75 g zakysané smetany
- 2 lžíce octa
Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky. Cibuli pokrájíme na plátky. Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme, pór na kroužky, papriku a rajčata na kostky.
Cibuli zesklovatíme na oleji. Česnek oloupeme, přilisujeme k cibuli, společně osmahneme. Vmícháme mletou papriku. Přidáme brambory, pórek, papriku a rajčata, krátce vše promícháme a přilijeme vývar. Okořeníme drceným kmínem a majoránkou a přikryté vaříme 15 - 20 minut. Petrželku omyjeme, osušíme a jemně posekáme. Guláš osolíme a zjemníme ho zakysanou smetanou.
Podle chuti přikyselíme.
(zdroj: redakce, napsala Andrea Pastirčáková)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.