Různých tradic o vánočních svátcích je hodně a mnoho z nich se týká také kuchyně a přípravy pokrmů. Klasickou českou tradicí je pak rybí polévka na štědrovečerním stole. Jaká byla v době našich předků? Jak jednoduše a chutně si jí můžeme připravit si právě teď ukážeme. Protože léty prověřený recept je vždy sázka na jistotu.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 200 g uvařeného hrachu
- 400 g okrajových porcí a kostí z ryby
- 1 mlíčí
- 1 jikry
- 100 g kořenové zeleniny
- ½ lžičky pepře
- sůl
- muškátový květ
- 2 housky
- 1 lžíce másla na osmažení
Z porcí ryb a zeleniny si uvaříme vývar. Mlíčí a jikry opereme pod tekoucí vodou, nakrájíme a dáme do proceděného vývaru. Přidáme rozmačkaný, předem uvařený, hrách, maso z vývaru, pepř, sůl, muškát a celé společně povaříme. Přidáme i drobně nakrájenou zeleninu z vývaru. Dochutíme a podáváme s houskou nakrájenou na kostičky a usmaženou na másle.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.