Je jedním slovem úžasná. Žádná suchá dusivá buchta, ale krásně vláčná díky množství ovoce v poměru k nízkému těstu. Je také strašně jednoduchá a rychlá, prostě za chvíli je hotovo a voňavá dobrota je na stole. Nepotřebujete k ní ani váhu, vystačíte si se lžící a také obsahuje velmi málo surovin, které navíc máme běžně doma. Má snad jen jedinou chybu, a sice je hned pryč. Recept je určen na menší pekáč, případně dortovou formu, při použití na klasický plech doporučuji zdvojnásobit množství surovin. Je rovněž třeba zdůraznit skutečnost, že bublanina neobsahuje žádné mléko ani vejce, tudíž je vhodná i pro lidi trpící alergií na mléko či vejce.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 14 polévkových lžic polohrubé mouky
- 6 polévkových lžic cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 5 polévkových lžic oleje
- 1 kompot (0,7 l)
Smícháme v míse suché ingredience, takže mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Poté přidáme olej a přilijeme celou šťávu z kompotu (ovoce dáme zatím stranou). Řádně promícháme, vznikne nám hodně řídké těsto. Kdo má chuť, může polovinu těsta obarvit kakaem.
Pekáč řádně vymažeme a vysypeme strouhankou. Nalijeme do něj těsto, na které poklademe ovoce z kompotu. Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů péci cca 20 minut.
Hotové pocukrujeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.