Slyšeli jste už o vepřovém či kuřecím Ondráši? Určitě ano, je velmi často i v nabídkách jídelních lístků restaurací. Občas se vyskytuje také sýrový, kdy náplní je úžasně tekutý sýr. Napadlo vás ale někdy dát do bramborákového těsta květák? Že to nejde dohromady, že jste o této kombinaci ještě neslyšeli? Tak to je nejvyšší čas to změnit.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme :
- květák
- sůl
- hladká mouka
Bramborák
- brambory
- hladká mouka
- vejce
- česnek
- sůl
- pepř
- majoránka
- trošku mléka
- olej
Květák si rozebereme na malé růžičky a uvaříme do poloměkka v osolené vodě.
Nastrouhané brambory smícháme s ostatními surovinami a vymícháme bramborákové těsto - trochu hustější, než obvykle - aby na květáku drželo.
Květák osolíme, obalíme v hladké mouce, namočíme v bramborákovém těstě a smažíme v rozpáleném oleji.
Můžeme podávat jen tak samotné, se zeleninovým salátem, ale i s brambory, nebo kaší.
Vaše názory
1
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.