Škaredé počasí na sebe nenechává dlouho čekat, venku už se ochladilo a podzimní plískanice pomalu klepou na dveře. Zůstali byste raději celý den zalezlí v posteli? A co kdybyste se přece jen vykopali z peřin, vyrazili na svůj oblíbený farmářský trh pro čerstvé zásoby a odměnili se chutnou polévkou na zahřátí? Nebo snad dáte přednost domácímu chilli burgeru?
Exotická dýňová polévka s chilli
Pozvěte barevný podzim do své kuchyně, protože dlouho očekávaná sezóna dýní je konečně tady! Uvařte si exotickou dýňovou polévku, které dodá pořádný říz Carolina Reaper, nejpálivější chilli paprička světa. Rozehřeje vás natolik, že i během chladných dnů začnete pomalu odhazovat svršky.
Ingredience:
● 1 větší dýně Hokkaido
● 1 cibule
● 2 stroužky česneku
● 1 lžička mořské soli
● 3 polévkové lžíce olivového oleje
● 1 l vody, nebo zeleninového vývaru
● Mangovo hořčičná chilli omáčka Palíto
● Na ozdobu – dýňová semínka, sladká smetana, vločky chilli
Postup:
- Vydlabanou dýni i se slupkou rozkrájejte na větší kousky.
- V hrnci nechte na olivovém oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a následně k ní přidejte dýni a mořskou sůl.
- Jakmile se zelenina orestuje, přilijte vodu, nebo zeleninový vývar a vařte na mírném plameni přibližně 30 minut, dokud dýně nezměkne.
- Po vychladnutí rozmixujte na hladký krém a dochuťte rozdrceným česnekem.
- Před servírováním přidejte do talíře jednu lžičku mangovo hořčičné chilli omáčky.
- Polévku ozdobte dýňovými semínky, smetanou nebo vločkami chilli.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste nebo zaregistrujte)