Využili jste teplé zářijové počasí, vyrazili do lesa a tam jste byli úspěšní při sběru hub a nyní vám houbový košík přetéká a vy marně přemýšlíte, co by se z nich ještě dalo připravit? Rada je velmi snadná. Připravte lahodnou omáčku. Hodí se jak k masu, tak k různě tepelně upravené zelenině. Přílohou pak může být nejen knedlík, ale také těstoviny, různé noky, ba dokonce i samotné brambory či rýže. Univerzální omáčka ke všemu prostě nesmí chybět.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 400 g čerstvých hub
- 1/2 l kysané smetany
- 50 g hladké mouky
- 2 lžíce másla
- bobkový list
- nové koření
- sůl
- špetka tlučeného kmínu
- ocet
Očištěné houby pokrájíme a s bobkovým listem, novým kořením a špetkou tlučeného kmínu nejprve orestujeme na rozpuštěném másle, poté zalijeme vodou (aby byly houby ponořené), osolíme a povaříme (cca půl hodiny).
Když houby změknou, přilijeme smetanu zahuštěnou hladkou moukou. Podle potřeby dokyselíme a dosolíme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.