Vyrobte si domácí italskou zmrzlinu semifreddo. Italské slovo semifreddo znamená ,napůl chladný‘, což v těchto tropických dnech je to pravé osvěžení. Přejeme dobrou chuť!
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 3 vejce
- 125 g cukru krupice
- 120 g malin
- 1 kelímek smetany ke šlehání
Vejce s cukrem našlehejte do husté pěny, nejlíp to jde v kuchyňském robotu. Našlehanou směs přendejte do tepelně odolné mísy a umístěte nad hrnec se sotva vřící vodou. Dál šlehejte ruční metličkou, dokud směs neohřejete na takovou teplotu, že v ní nedokážete deset sekund udržet prst. Uvařenou hmotu přendejte zpět do robota a nechejte ještě několik minut šlehat, dokud pěna nezchladne na pokojovou teplotu.
Maliny rozmačkejte vidličkou. Šlehačku našlehejte do husta.
Maliny i šlehačku rychle a jemně zapracujte do vaječné pěny, přendejte do malé chlebíčkové formy či menších misek a nechte alespoň 4 hodiny mrazit.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.