Chřest všude, kam jen oko dohlédne. V červnu vrcholí jeho sezóna a tak ani nelze jinak. Kdy jindy si tuto zdravou a na přípravu nenáročnou zeleninu připravovat, když ne teď? A víte, co chřestu svědčí nejvíce? Omáčka. Lahodná a jemná, která zvýrazní pokrm. Ta si jí pojďme společně připravit.
Pokud stále váháte, zda je chřest pro vás to pravé, snad vás přesvědčí článek Odstartujte s námi chřestovou sezónu! Co vše o králi zeleniny víme a jak si jej připravit?
A pokud máte chřest stejně rádi, jako my v redakci, doporučujeme vyzkoušet letošního favorita, a sice prudce jedlé chřestové mističky.
A teď už slíbený recept na omáčku.
(ilustrační foto: Pixabay)
Potřebujeme:
- 2 jogurty bílé
- 0,5 dcl smetany ke šlehání
- 1 malá miska na kostičky nakrájené nivy
- máslo
- bílý pepř
- sůl
- koriandr
Máslo rozehřejeme v kastrůlku, přidáme jogurt, smetanu, sůl, pepř, koriandr a necháme probublávat.
Varnou mísu vymažeme vyložíme uvařeným chřestem, který posypeme nivou a polijeme omáčkou. Zapékáme asi 30 minut.
Chřest je třeba nejprve oloupat, odkrojit konečky, které dřevnatí a asi 10 minut povařit ve vodě.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.