Po úvodním článku o zázračné královské zelenině jménem chřest Odstartujte s námi chřestovou sezónu! Co vše o králi zeleniny víme a jak si jej připravit? cítíme neodolatelnou potřebu se k němu vrátit. Protože samotná sezóna chřestu je relativně krátká, je nutné ji využít bezezbytku. A tak se se zrodil další chřestový a bezkonkurenční favorit. Naprosto jednoduché a úchvatné chřestové mističky. Z řady chřestových míchanic, dipů a slaných koláčů vyniká hlavně svojí jednoduchostí. V kombinaci s prudkou jedlostí se z něj stává náš letošní trhák č.1 :)
(fotografie: Freepik)
Chřestové mističky /2 porce/
připravte si 2 mističky na pečení o průměru 10 cm
- 2 - 3 stonky zeleného chřestu
- 2 vejce
- 50 ml mléka
- sůl
- 2 lžíce tvrdého sýra (doporučujeme výraznější, např. čedar)
- podle chuti sýr Grana Padano
Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia, horkovzdušnou na 160 stupňů.
Chřestu zkraťte spodní část o cca 3 cm a důkladně jej opláchněte. Výhonky pokrájejte na 2 cm dlouhé špalíky. Mističky řádně vymastěte máslem a poklaďte do nich špalíčky chřestu. Tvrdý sýr postrouhejte na hrubším struhadle a posypte jím chřest. Vejce rozšlehejte s mlékem, lehce osolte a směs nalijte na chřest se sýrem v mističkách. Vše na závěr posypte libovolným množstvím strouhaného Grana Padano a dejte do trouby zapéct na cca 20 minut, dokud směs neztuhne.
Podávejte mírně vychladlé s pečivem, ozdobené například cherry rajčátky.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)