Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Letošní favorit z chřestu? Jednoduché a prudce jedlé chřestové mističky

Letošní favorit z chřestu? Jednoduché a prudce jedlé chřestové mističky

28.5.2021 - AndreaP.

Po úvodním článku o zázračné královské zelenině jménem chřest  Odstartujte s námi chřestovou sezónu! Co vše o králi zeleniny víme a jak si jej připravit? cítíme neodolatelnou potřebu se k němu vrátit. Protože samotná sezóna chřestu je relativně krátká, je nutné ji využít bezezbytku. A tak se se zrodil další chřestový a bezkonkurenční favorit. Naprosto jednoduché a úchvatné chřestové mističky. Z řady chřestových míchanic, dipů a slaných koláčů vyniká hlavně svojí jednoduchostí. V kombinaci s prudkou jedlostí se z něj stává náš letošní trhák č.1 :)

(fotografie: Freepik)

Chřestové mističky /2 porce/

připravte si 2 mističky na pečení o průměru 10 cm

  • 2 - 3 stonky zeleného chřestu
  • 2 vejce
  • 50 ml mléka
  • sůl
  • 2 lžíce tvrdého sýra (doporučujeme výraznější, např. čedar)
  • podle chuti sýr Grana Padano

 

Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia, horkovzdušnou na 160 stupňů.

Chřestu zkraťte spodní část o cca 3 cm a důkladně jej opláchněte. Výhonky pokrájejte na 2 cm dlouhé špalíky. Mističky řádně vymastěte máslem a poklaďte do nich špalíčky chřestu. Tvrdý sýr postrouhejte na hrubším struhadle a posypte jím chřest. Vejce rozšlehejte s mlékem, lehce osolte a směs nalijte na chřest se sýrem v mističkách. Vše na závěr posypte libovolným množstvím strouhaného Grana Padano a dejte do trouby zapéct na cca 20 minut, dokud směs neztuhne.

Podávejte mírně vychladlé s pečivem, ozdobené například cherry rajčátky.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip