Bábovka je sázka na jistotu. Můžeme jí s dobrou kávou, čajem, mlékem či lahodným kakaem snídat, přibalit si jí sebou do tašky na dopolední či odpolední svačinu a jsou mezi námi i tací, co jí dokáží i večeřet. Vytrhne nám trn z paty, když se objeví nečekaná návštěva, neb je hotová doslova za pár okamžiků. Je to nejoblíbenější moučník ze všech a v každé domácnosti se z generace na generaci předávají ty nejvychytanější recepty. My si dnes připravíme poctivou tvarohovou.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 250 g polotučného tvarohu
- 200 g másla
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 150 g hladké mouky
- 150 g polohrubé mouky
- 1 prášek o pečiva
- 2-3 lžíce rumu
- špetka soli
Ušleháme žloutky s cukrem, tvarohem a máslem. Poté postupně přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přilijeme rum a lehce vmícháme sníh ušlehaný se špetkou soli.
Směs nalijeme do vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 45 minut. Upečené vyklopíme a lehce pocukrujeme.
Dobrou chuť!
Vaše názory
Už se těším, až tenhle recept vyzkouším. Děkuji za tip :)
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.