Když se řekne bůček a zelí, velmi často se nám vybaví kuchyně našich babiček. My se sice mírně od jejich tradice odkloníme a knedlíky nahradíme těstovinami, ve výsledku ale dosáhneme dobroty, po které se nám bude tajit dech, přesněji trošku těžce oddychovat.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujete:
- 300 g kyselého zelí
- 400 g vepřového bůčku
- 60 g cibule
- 80 g oleje
- 40 g slaniny
- 40 g rajského protlaku
- 120 g těstovin
- sladká paprika
- šálek smetany ke šlehání
Na třetině dávky olejem osmahneme cibuli a česnek, přidáme kostky vepřového bůčku, podlijeme a dusíme doměka.
Mezitím uvaříme v osolené vodě těstoviny, propláchneme je studenou vodou, aby se neslepily, a promastíme je kostičkami rozškvařené slaniny. Pak do nich vmícháme připravené kostky masa.
Zelí jemně pokrájíme a podusíme na zbylém oleji, nakonec k němu přidáme rajský protlak a smetanu.
Do vymazané ohnivzdorné misky vložíme vrstvu zelí, na to vrstvu masa s těstovinami a nahoru vrstvu zelí. Zapékáme asi 1/2 hodiny v předehřáté troubě.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.