Už jste si někdy zkusili doma připravit tokáň? A co se vlastně pod tímto zvláštním názvem skrývá? Jedná se o jeden z nejstarších, v psaných pramenech dochovaných, maďarsko–sedmihradských pokrmů. Jsou to nakrájené nudličky masa, osmahnuté na cibulce, pozor cibulku nechat jen zesklovatět, ne osmažit do hněda, jak jsme zvyklí u guláše, kdy zvláštností a vlastně duší tohoto receptu je pepř, který se používá místo papriky.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 3/4 kg hovězího masa
- 2 lžíce sádla
- 2-3 rajčata
- 2 velké cibule
- 1 pohárek bílého vína
- sůl
- pepř
Pokrájenou cibuli osmahneme na tuku do světle žluta, přidáme maso porkájené na nudličky. Osolíme, okořeníme, osmahneme, přidáme oloupaná rajčata, přilijeme víno a dusíme doměkka.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.