Masové kuličky na jakýkoliv způsob jsou vždy taková sázka na jistotu. Pochutnáte si nich vždy, a to zvláště v situaci, kdy jste fanoušci mletého masa. Rychlá a nenáročná příprava, na které se nedá prakticky nic zkazit, je vítaným bonusem skvělého receptu. Dnes si teda společně vyzkoušíme maďarské masové kuličky.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 100 g plátků slaniny
- 3 nakrájené cibule
- 2 lžíce mouky
- 500 g mletého vepřového
- 100 g mletého hovězího
- 3 lžíce sekané petrželky
- 2 vejce
- 3 lžíce strouhanky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 2-3 lžičky ostré mleté papriky
- 300 ml hovězího vývaru
- 4 lžíce oleje
- 4 lžíce smetany ke šlehání
Oloupejte a nakrájejte slaninu na kostičky. Půlku slaniny osmahněte na pánvi. 2/3 cibule přidejte a osmahněte dozlatova. Přidejte půl mouky a zamíchejte. Směs přendejte do mísy.
Vmíchejte mletá masa, petrželku, sůl, pepř a 2 lžíce papriky. Z této směsi dělejte malé kuličky, které osmahněte na rozpáleném oleji. Pak oheň zmírněte a vařte 10 minut.
Zahřejte zbývající slaninu, přidejte zbývající cibuli a smíchejte se zbývající moukou a paprikou. Dobře zamíchejte. Dále přidejte vývar a přiveďte do varu. Vařte na mírném ohni do zhoustnutí, pak vmíchejte smetanu a kuličky. Vařte na mírném plameni ještě 10 minut a pak podávejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.