Poslouží nejen ke snídani, ale také ke svačině či při nečekané návštěvě. Rychlá buchta ke kávě či čaji, která díky použitému ovoci a náplni bude vždy chutnat trošku jinak.
(foto: redakce)
Potřebujeme :
- 6 žloutků
- 300 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- trocha citronové kůry
- 2 dcl oleje
- 2 dcl vlažné vody
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- sníh ze šesti bílků
- náplně: mák, ořechy nebo kakao a libovolné ovoce (jablka, meruňka, třešně, jahody atd.)
- na posypání kakao
Vymícháme do pěny žloutky, moučkový a vanilkový cukr a citronovou kůru. Přidáme olej, vodu, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Těsto rozdělíme na 2 půlky. Do jedné půlky přidáme mák (nebo ořechy, kakao).
Na plech dáme pečící papír a poklademe ovocem (jablka nebo meruňky, třešně, jahody atd.). Ovoce polijeme nejprve těstem s mákem a nakonec dalším čistým těstem a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme na 220 stupňů C asi 20 minut - až je těsto do zlatova upečené.
Ještě teplou buchtu vyklopíme na vál, stáhneme pečící papír a posypeme kakaem nebo grankem a po vychladnutí podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.