Fazolová polévka chce vždy čas. Je jedno, zda máte fazole bílé či tmavé, základ je vždy stejný, a sice namočení fazolí do studené vody ideálně přes noc. Jen tak dokáže jejich tuhá slupka správně nabobtnat a umožnit tak jejich správné uvaření. Po tomto kroku je už samotné vaření celkem rychlovka.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 300 g bílých fazolí
- 2 lístky rozmarýny
- 1 stroužek česneku
- 50 g slaniny
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- masový vývar
- sůl
- mletý pepř
- 100 g vařených těstovin
- 1 lžíce sekané petrželové natě
Den předem namočené fazole uvaříme do měkka s rozkrájenými lístky rozmarýny a celým stroužkem česneku. Měkké fazole prolisujeme přes síto.
V hrnci osmahneme drobně nakrájenou slaninu, přidáme prolisované fazole a rajčatový protlak. Polévku rozředíme vývarem, osolíme, opepříme, necháme projít varem, přidáme vařené těstoviny, posypeme sekanou petrželovou natí a podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.