Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Rybí filé v mandlové krustě se svěžím jarním bramborovým salátem

Rybí filé v mandlové krustě se svěžím jarním bramborovým salátem

1.3.2021 - AndreaP.

Jednoduché rybí filé a k tomu osvěžující bramborový salát bez tučné majonézy, to je kombinace, která osvěží, chutná a hodí se nejen ve dny všední, ale také sváteční.

(fotografie: Freepik)

Rybí filet v mandlové krustě :

  • 4 rybí filety (600 g rybí filé)
  • sůl
  • pepř
  • 200 g sekaných mandlí
  • 40 g olivového oleje
  • 60 g másla
  • 4 listy ledového salátu
  • 4 plátky citrónu

 

Rybí filé osolíme a opepříme, z obou stran obalíme v sekaných mandlích a opečeme na olivovém oleji.

Servírujeme na talíře na plátky ledového salátu s plátky citrónu a plátkem másla, jako přílohu použijeme svěží bramborový salát.

 

Svěží bramborový salát:

  • 550 g vařených brambor
  • 120 g baby karotky
  • 120 g sterilované okurky
  • 50 g sterilovaného hrášku
  • 50 g cibule
  • 50 g hořčice
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • bílý pepř
  • olivový olej

 

Brambory vařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme sterilovaný hrášek a na kostičky nakrájenou sterilovanou okurku a baby karotku. Cibuli pokrájíme najemno a přidáme k ostatním surovinám (komu vadí výrazná chuť cibule, může ji před přidáním do salátu krátce spařit v horké vodě). Salát osolíme, opepříme, vmícháme olivový olej s hořčicí a dochutíme citrónovou šťávou.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz