Máte také rádi vejce, které jsou dokonalým zdrojem bílkovin? Dají se připravit na mnoho způsobů. Asi všichni známe klasiku v podobě vajíček na měkko, na hniličko či plátky vajec uvařených na tvrdo, stejně tak vaječina či volská oka jsou všem dobře známá. Napadlo vás ale někdy, že lze vejce rovněž naložit do pikantního nálevu, a tím jejich chuť dokonale pozvednout? Ano, musíme sice posečkat alespoň 24 hodin, ale věřte, výsledek stojí za to!
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 10 vajec
- 1/2 l bílého vína
- 1/4 l octa
- 3 lžíce soli
- 2 stroužky česneku
- 2 feferonky
- 1 lžička hořčičného semínka
- 2 bobkové listy
- 2 bobule jalovce
- 1 lžička kuliček nového koření
- lžička tymiánu
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a uložíme do sklenice, kterou můžeme uzavřít.
Připravíme si marinádu. Víno, ocet a sůl přivedeme prudce k varu pak zmírníme a vaříme cca 10 minut. Do horkého přidáme rozkrojené stroužky česneku, nakrájenou feferonku a koření.
Nalijeme horké na vejce a necháme alespoň 24 hodin odležet. Uchováváme v ledničce.
Výsledná vejce jsou kyselá a ostře pikantní. Jsou výborná nakrájená na tenká kolečka buď přímo na pečivo, případně jako součást obloženého talíře.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.