Smažený sýr je klasika, kterou téměř nikdo nepohrdne. Rychlá příprava a skvělá chuť, navíc pokrm, který zvládne připravit každý, i ten, kdo se jindy kuchyni obloukem vyhýbá. My si dnes ale tuto stálici na jídelních lístcích ještě povýšíme o level výše, a to nejen přidáním šunky, ale hlavně těstíčkem. To nám totiž ještě více urychlí práci při obalování, které mnoho z nás má za činnost neoblíbenou a navíc dodá netradiční chuť díky muškátovému oříšku.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 2 hermelíny rozkrojené podélně
- 8 plátků šunkového salámu nebo šunky
Těstíčko:
- 1 celé vejce
- lžíce vody
- 3 lžíce hladké mouky
- sůl
- špetka muškátového oříšku
Hermelíny rozřízneme a daná kolečka pak vkládáme mezi dva plátky salámu (šunky), ihned obalíme v těstíčku. To připravíme jednoduchým způsobem - vejce rozšleháme společně s vodou a vmícháme mouku, sůl a muškátový oříšek.
Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Jako přílohu podáváme vařené brambory.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.