Cítíte tu vůni hanojské nudlové polévky s hovězím masem? Dnešní vaření bude velmi jednoduché a ve stylu exotické chuti.
Potřebujeme:
- 1 1/2l vývaru z kostí
- 300 g hovězího zadního nebo svíčkové
- 150 g širokých nudlí
- 3 cibule
- 1 pórek
- 1 lžíce citrónové šťávy
- několik lístků máty peprné
- 100 g krevet
- mletý zázvor a pepř
- Glutasol
- sůl
- tlučený badyán
- 1 lžíce sádla
- mletý pepř
Na polévku používáme vývar z morkových kostí, které se však musí před použitím krátce povařit, propláchnout ve studené vodě, a pak teprve pozvolna vařit asi 2 hodiny. Do přecezeného vývaru dáme hovězí maso nakrájené na tenké plátky, zázvor, badyán, sůl, mletý pepř, rychle zavaříme, pěnu sebereme, přidáme na jemné kostičky nakrájenou cibuli a pórek. Dochutíme Glutasolem.
Mezitím uvaříme zvlášť ve slané vodě širodé nudle a zvlášť spaříme krevety.
Nudle i krevety dáme jako vložku do mističek, a pak je zalijeme hotovým vývarem, do kterého jsme ještě přidali přesekané lísky máty peprné a zakápneme citrónovou šťávou.
(foto: Pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.