Když se řekne květák, jako první nás většinou napadne smažený s tatarkou, případně upravený jako mozeček. My si dnes ale ukážeme, že jde připravit i úplně jiným způsobem. A sice jako zdravá příloha, která bude chutnat dětem i dospělým.
Potřebujeme:
- 1 větší květák
- 4 lžíce másla
- 4 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- 2 lžičky citronové šťávy
Květák omyjte a rozeberte na růžičky. Květákové růžičky poté uvařte nad párou doměkka (uvařit je můžete i v hrnci s vodou).
Až je květák hotový, rozehřejte na pánvi máslo, přidejte kopr, citronovou šťávu, sůl, pepř a vložte rovněž růžičky květáku. Promíchejte, prohřejte a podávejte jako přílohu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.