Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Hradecké koule. Specialita z mletého masa jako rychlý nenáročný oběd

Hradecké koule. Specialita z mletého masa jako rychlý nenáročný oběd

13.1.2021 - AndreaP.

Klasické karbanátky známe všichni. My si dnes ukážeme další z nekonečných variant na toto téma v podobě hradeckých koulí. Specialitou v tomto receptu jsou přidaná játra. Kysané zelí a knedlíky při servírování pokrmů jsou příjemným bonusem.

Potřebujeme:

  • 400 g tučnějšího vepřového masa
  • 150 g jater
  • 1 vejce
  • žemle
  • 1 stroužek česneku
  • pepř
  • sůl

 

Tučnější vepřové maso a játra společně umeleme, ochutíme česnekem utřeným se solí, pepřem. Přidáme v mléce namočenou žemli, vejce a dobře propracujeme.

Poté tvarujeme koule zhruba o velikosti vajec, klademe je do pekáčku vymazaného sádlem. Vše pak posypeme drceným kmínem, podlijeme a upečeme v předehřáté troubě dočervena.

Podáváme s chlupatými knedlíky a dušeným zelím.

(recept: Pixabay.com)

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz