Během měsíce ledna je nutné trošku odlehčit našemu během svátků těžce zkoušenému zažívacímu ústrojí. Je určitě vhodné zařadit co nejvíce odlehčenou, případně pročišťující stravu. Ryby jsou pak základem zdravého jídelníčku a tak se dnes v receptu zaměříme na lososa. Losos se servíruje vařený nebo pečený. Velkou oblibu má také uzený losos, ale i tepelně neupravený jako sushi. My s ohledem na výše napsané si jej dnes připravíme upečeného v alobalu. Rychlý nenáročný recept, který nikdy nezklame.
Potřebujeme :
- losos bez kůže
- 3 plátky másla
- 1 větvička rozmarýnu
- kolečka citronu
- sůl
Příprava tohoto receptu je velice jednoduchá. Vezmeme kus alobalu, na který dáme jednu porci lososa, osolíme, poklademe kolečka citrónu, rozmarýn a nahoru rozprostřeme máslo. Důkladně zabalíme do alobalu. Takto připravíme potřebný počet porcí.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Alobal opatrně mírně otevřeme, přesuneme lososa i s alobalem na talíř a ihned podáváme. Jako příloha se výborně hodí zeleninový salát a čerstvě upečená bagetka.
(foto : Pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.