Králičí maso je lehce stravitelné, proto je vhodné zařazovat ho jak do jídelníčku dětí tak i těch, co se musí stravovat dietně. Jak si ale takového králíka upravit? Typický králík na smetaně je sice chuťově vynikající, nicméně už asi úplně dietní požadavky splňovat přece jen nebude. Půjdeme tím pádem jinou cestou. Jednoduchým způsobem si jej upečeme se zeleninou. Ta dodá masu skvělou chuť.
Potřebujeme:
- 1 králík
- sůl
- pepř
- 4 lžíce oleje
- 6 plátků anglické slaniny
- kuličky pepře
- karotka
- cibule
- kedlubna
- celer
- 2 lžíce másla
Odblaněného králíka osolíme, rozdělíme na menší porce, na které párátkem připíchneme plátky slaniny. Králíka naskládáme do pekáčku, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, máslo, pepř a pečeme v horké troubě.
Během pečení podléváme vypečenou šťávou a horkou vodou.
K měknoucímu masu přidáme nakrájenou zeleninu a maso dopečeme. Podáváme s bramborem.
(foto: Pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.