Bábovka je královnou českých moučníků. Tradičně patří k nedělnímu odpoledni už od dob našich (pra)babiček. Pochopitelně ale i v jiné dny je vyhledávanou pochoutkou, a to v podobně sladké snídaně či svačiny. Milují ji nejen děti, ale i dospělí. Každá rodina má svůj oblíbený recept, leckdy léty odzkoušený, což ale nebrání tomu, vyzkoušet občas taky něco jiného. K podzimu už tradičně patří pozdní jablka. A právě ty budou součástí této bábovky. Díky nim bude nesmírně vláčná a šťavnatá. O tom, že je úplně jednoduchá, se už ani netřeba zmiňovat.
Potřebujeme:
- 300 g polohrubé mouky
- 250 g cukru
- 80 g tuku
- 300 g nastrouhaných jablek
- 3 celá vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- hrst strouhaných oříšků (případně může být i kokos)
Nejprve v míse rozmixujeme dohladka cukr, vanilkový cukr, tuk a žloutky. Posléze vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, přidáme nastrouhaná jablka, oříšky a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Přendáme do vymazané a vysypané formy na bábovku a v předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme zhruba 45 minut. Upečené vyklopíme a pocukrujeme.
(foto: 12tomatoes.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.