Před námi je víkend, ideální čas, kdy si k obědu připravit pořádný kus masa. Ideální k tomuto účelu jsou vepřové kotlety. Kotleta patří mezi oblíbený druh masa, protože je až na tučnější okraj celá libová. Samotná příprava je velmi jednoduchá, základem je dobře rozpálená pánev, na které maso orestujeme z obou stran tak, aby zůstalo zvenku pevné, ale uvnitř šťavnaté. Dobrým sosíkem, který si připravíme pak z výpeku, lahodný kus masa pozvedneme do nebeských výšin.
Potřebujeme:
- 4 vepřové kotlety
- 5 lžic oleje
- 1 stroužek česneku
- sůl
- mletý pepř
- mletý fenykl
- 0,1 l bílého vína
- 2 lžíce rajského protlaku
- 40 g másla
- 40 g strouhaného čedaru
- kousek vařeného květáku
Vepřové kotlety naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme, okořeníme mletým fenyklem a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.
Pak je vyjmeme a uchováme na teple.
Na pánvi osmahneme celý stroužek česneku, vyndáme ho, přidáme rajský protlak rozředěný vodou, víno a krátce povaříme.
Kotlety dáme na mísu, přelijeme horkou omáčkou, ozdobíme vařeným květákem, posypeme strouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem.
(ilustrační foto: pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.