V dnešním receptu se zaměříme na ne příliš tradiční kombinaci hub a sýrů. S ohledem na podzimní sezónu můžeme pochopitelně použít v receptu jakékoliv jedlé hříbky, které jsme našli třeba na procházce lesem, nemusí to být jen uváděné žampióny. Klasickou podušenou houbovou směs pak zná asi většina z nás, a už v tomto okamžiku máme pokrm, který chutná. V tomto bodě ale náš dnešní recept nekončí. My touto směsí naplníme připravené hermelíny, které poté obalíme a osmažíme jako řízek. Chuťovka, která je jednoduchá a efektivní. Zcela jistě bude chutnat i vám!
Potřebujeme:
- 1 středně velká cibule
- tuk na smažení
- žampióny
- česnek
- sůl
- pepř
- šunka
- hermelín
- na trojobal : mouka, vejce, strouhanka
Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony a podusíme. Ochutíme utřeným česnekem, solí, mletým pepřem, přidáme drobně nasekanou šunku a nakrájenou pažitku. Odstavíme a necháme vychladnout.
Rozkrojené Hermelíny trochu vydlabeme, naplníme studenou žampiónovou směsí, přitiskneme a necháme v chladu ztuhnout.
Poté obalíme jako řízek v trojobalu - mouka, rozšlehané vejce, strouhanka a rychle smažíme v rozpáleném oleji. Necháme okapat na papírovém ubrousku a podáváme.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.