Podzim vždy září barvami. A to nejen barevným listím na stromech, ale také plody, jakými jsou jablka, hrušky či jeřabiny, ale hlavní prim mezi nimi hrají také dýně. Jejich krásná barva projasní i ten nejsychravější den. A právě z nich si dnes připravíme koláč.
Na dnešní recept budeme potřebovat :
- 1 až 2 šálky dýně hokaido podušené s cukrem a citronovou šťávou
- 1 šálek tekutého medu
- 1 šálek oleje
- 4 vejce
- 3 šálky hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 sklenka rumu (1 dcl)
- 1 až 2 lžičky skořice
- špetka muškátového květu
- 1 šálek spařených hrozinek
- 1 šálek sekaných vlašských ořechů
Nejprve ušlehejte med, olej a vejce. Pak přimíchejte dýni, rum, mouku prosátou práškem do pečiva, skořici, mušk. květ, hrozinky a ořechy. Všechno dobře promíchejte.
Nízký pekáč vytřete máslem, vysypte hrubou moukou a urovnejte do něj směs. Pečte nejdříve při vyšší teplotě, později teplotu snižte. Celková doba pečení by neměla přesáhnout 1 hodinu.
Po upečení lehce pocukrujte, nakrájejte a s šálkem dobré kávy či čaje, ideálně zachlumlaní v dece, podávejte.
(foto: bunnyswarmoven.net)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.