V tomto receptu si připravíme všem dobře známou polévku, která je ideální nejen při kocovině, ale také při nachlazení, což nás bude v tomto období zajímat asi nejvíce. Na řadu opět přichází oblíbený všelék, silné přírodní antibiotikum, kterým je česnek. Poté, co jsme si společně připravili skvělé protichřipkové topinky, tak musíme řadu "virových" receptů doplnit také o tuto maximálně jednoduchou, ale o to účinnější polévku.
Potřebujeme:
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla
- 4 plátky chleba
- 5 stroužků česneku
- špetka soli
- špetka pepře
- 2 vejce
- svazek nati petrželky
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V hrnci s rozehřátým sádlem ji osmažíme dozlatova.
Plátky chleba nakrájíme na malé kostky a přidáme je k cibulce. Po všech stranách osmažíme a přidáme utřený česnek (razíme heslo, že čím více, tím lépe). Poté vše zalijeme horkou vodou. Vaříme, dokud chléb nezměkne.
Odstavíme z plotny a ponorným mixérem všechno umixujeme na hladkou kaši. Polévku nyní ochutíme solí a pepřem. Vrátíme hrnec na sporák.
Přidáme nasekanou petrželku a obě vejce, která necháme přibližně 3 minuty bez míchání vařit.
Na závěr promícháme a ještě asi 5 minut dovaříme. Na talíři posypeme čerstvou kadeřavou petrželkou.
Česnečku podávejte s chlebovými křupínky. Připravíme si je tak, že na kostičky nakrájený starší chléb osmažíme na oleji a pak ho posypeme tymiánem nebo drcenou majoránkou.
(foto: godairyfree.org)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.