Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Lehká podzimní večeře: rigatoni s tuňákem, cuketou a bazalkou

Lehká podzimní večeře: rigatoni s tuňákem, cuketou a bazalkou

3.9.2020 - redakce Babinet.cz

Těstoviny a tuňák jsou sázkou na jistotu v jakémkoli ročním období. A kdy jindy se hodí tip na zdravou a dobrou rychlovku, za kterou vás doma zaručeně pochválí, než se začátkem školního roku? A navíc – pokud máte zásoby cuket z léta nebo naopak již sbíráte první podzimní úrodu dýní, pak je tato dobrota pro vás jako dělaná.
Tento recept si prostě zamiluje každý a s trochou fantazie s ním vystačíte klidně celý týden – stačí nahradit rigatoni jiným druhem krátkých těstovin, obměnit příchuť tuňáka za verzi s italskou chilly papričkou nebo nahradit cuketu dýní, lilkem nebo směsí grilované zeleniny, kterou právě najdete v lednici. A na světě je doslova za pár minut zdravá, rychlá, sytá, a především skvělá večeře! Co víc si přát?

RIGATONI S TUŇÁKEM, CUKETOU A BAZALKOU

Suroviny na 4 porce:

  • 350 g rigatoni nebo jiných krátkých těstovin
  • 3 balení tuňáka Rio Mare
    s citronem a černým pepřem (po 80 g)
  • 700 g cuket
  • 1 stroužek česneku
  • 80 ml extra panenského olivového oleje
  • Velká hrst čerstvé bazalkové soli

Postup:

  1. Přiveďte hrnec vody k varu, když začne vařit, přidejte sůl.
  2. Cukety umyjte, nakrájejte podélně na polovinu a nakrájejte na tenké plátky. Cukety dejte na pánev s olejem a se stroužky česneku, trochu osolte, často míchejte a smažte do mírně zlaté barvy.
  3. Vložte těstoviny do vroucí vody a uvařte.
  4. Smíchejte tuňáka, cuketu, těstoviny a restovanou zeleninu na pánvi, doplňte čerstvou bazalkou a ihned podávejte.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz