Za dob našich babiček se houbám říkalo maso chudých. Důvod je asi více než zřejmý, hub bylo v lesích dostatek, což se o mase říci zrovna nedalo. Doba, kdy maso bývá jen v neděli či dokonce jen o svátcích, už sice dávno pominula, nicméně obliba čechů k houbám jako takovým zůstala. A protože sezóna hub už probíhá, přinášíme dnes velmi netradiční recept, ve kterém si připomeneme pravdu našich babiček, kterou zmiňujeme hned na začátku.
Potřebujeme:
- 60 dkg malých hříbků nebo žampionů
- 1 a půl vývaru (možno udělat z bujónu)
- nastrouhaný křen
- máslo
- hořčice
- pečivo
Hříbečky očistíme, ty větší překrojíme, omyjeme a vložíme do vařícího vývaru. Vaříme přesně 25 minut.
Uvařené vyjmeme na talíř a přelijeme horkým máslem. Servírujeme se strouhaným křenem a s hořčicí. Jako přílohu podáváme tmavé pečivo nebo topinky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.